Tips and tricks 1

Taylor susține că viteza de așchiat influențează cel mai mult durata de viață a sculelor așchietoare. Dezbatem acest subiect în cadrul cursurilor oferite de societatea noastră. Mai multe detalii legate de programa cursului vă rugăm să accesați rubrica cursuri on-line.

Tips and tricks 2

Evacuarea corectă a așchiilor este cel mai important lucru atunci când vrem să executăm găuri mai lungi de minim 3 ori în raport cu diametrul lor (3xD). Dezbatem acest subiect în cadrul cursurilor oferite de societatea noastră.

Tips and tricks 3

Dacă aveţi posibilitatea, achiziţionaţi port scule pentru strunjire ce sunt prevăzute cu sistem de răcire intern. Dezbatem pe larg acest subiect în cadrul cursurilor de #sculeaschietoare

Tips and tricks 4

Tarodarea este un proces simplu de executare a filetelor, cu toate acestea, trebuie să fim atenți la selectarea tipului de tarod în functie de specificațiile impuse de desenul de execuție și de marca de material. Pentru mai multe detalii legate de acest subiect, vă invităm să vă înscrieți la cursurile oferite de societatea noastră.

Tips and tricks 5

Un semifabricat ductil combinat cu un tarod ce are un șanfren lung ,cu o valoare cuprinsă între 3 și 5 x pasul filetului, poate cauza împingerea materialului către exterior, astfel dând formă unor bavuri la intrarea în gaură. Alegerea tarodului potrivit este importantă pentru asigurarea unui cost de producție mic și pentru mărirea siguranței procesului de tarodare. Pentru mai multe detalii legate de acest subiect, vă invităm să vă înscrieți la cursurile oferite de societatea noastră.

Tips and tricks 6

Această metodă de debitare a piesei vă oferă o calitate bună a suprafeței așchiate și elimină bavurile ce pot apărea în urma debitării. Executarea șanfrenului doar pe partea piesei va uza pastila într-un mod inegal, astfel putem crea o suprafață convexă pe partea piesei. Pentru mai multe detalii legate de metodele de debitare vă invităm să vă înscrieți la cursul PESA Strunjire. Curs ce are o durată de 10 ore și îți este dedicat în totalitate. Pentru mai multe detalii și pentru înscrieri ne puteți contacta pe adresa de e-mail: cursuricnc@newbasaraconsult.com.

Tips and tricks 7
Tips and tricks 8

Ce strategie de filetare folosești? P1? P2? P3? sau poate o a patra variantă? Pentru a afla mai multe despre aceste patru strategii de filetare prin strunjire vă invităm să participați la următorul seminar tehnic dedicat sculelor așchietoare.

Tips and tricks 9

Prelucrarea oțelurilor inoxidabile poate da uneori bătăi de cap operatorilor. Vă propunem câteva sugestii pentru o mașinare mai bună.

Tips and tricks 10

Frezarea convențională vs frezarea în sensul avansului. Tops & Tricks #10. La frezarea contra avansului trebuie să avem grijă la următoarele aspecte: 1. Intrarea plăcutei în material ( durata de timp necesară pentru formarea așchiei este mai mare) 2. Raza muchiei așchietoare 3. Materiale cu autocălire ( nu permite formarea de așchii foarte subțiri) 4. Ieșirea plăcuței din material( are loc smulgerea sau întinderea materialului).

Tips and tricks 11

Frezarea convențională vs frezarea în sensul avansului. Tops & Tricks #10. La frezarea contra avansului trebuie să avem grijă la următoarele aspecte: 1. Intrarea plăcutei în material ( durata de timp necesară pentru formarea așchiei este mai mare) 2. Raza muchiei așchietoare 3. Materiale cu autocălire ( nu permite formarea de așchii foarte subțiri) 4. Ieșirea plăcuței din material( are loc smulgerea sau întinderea materialului).

Tips and tricks 12

Efectul unghiului principal de atac asupra uzurii pastilelor de așchiere. Creșterea valorilor unghiului principal de atac are un efect negativ, există o creștere a forței utilizate în raport cu lungimea muchiei de așchiat ce se află în material și o capacitatea redusă de disipare a căldurii. Toate acestea conduc în general la o durată de viață redusă a sculei. Din punct de vedere al forței de așchiere, s-a concluzionat că modificările valorii unghiului principal de atac afectează componenta radială a forței de tăiere și într-o măsură mai mică componentele axiale și tangențiale. Prin variația unghiului principal de atac, se schimbă și raportul dintre componentele forțelor de tăiere. Temperatura la vârful sculei de tăiere scade odată cu scăderea unghiului principal de atac, chiar dacă presiunea specifică crește; Explicația pentru acest lucru este îmbunătățirea capacității de disipare a căldurii în zona de tăiere prin distribuirea fluxului de căldură prin o evacuare mai bună a așchiilor. Pentru mai multe informații legate de prelucrarea prin așchiere, rezervați din timp o sesiune de training.

Tips and tricks 13

O forță centrifugă puternică la viteze mari de rotație poate scoate suportul sculei din arborele principal. Prin urmare, se recomandă șuruburi de reținere/tirete cu o rezistență ridicată la tracțiune pentru a elimina această posibilitate. Pentru șuruburile de tragere se folosește oțel de scule H13, care crește rezistența la tracțiune. Majoritatea fisurilor apar din cauza impurităților, acestea în cele din urmă crapă/fisurează din cauza forțelor puternice de forfecare și vibrație. Un alt motiv pentru deteriorare este cauzat de găurile realizate de sistemul de strângere cu bile în comparație cu sistemul cu pensetă elastică. Nivelul alcalin al lichidului de răcireva cauzează, de asemenea, o scurtare a duratei de viață.

Tips and tricks 14

Găurirea la centru înseamnă executarea în prealabil a unei găuri tehnologice ce are scopul de a ajuta operația imediat următoare prin executarea unui suprafețe cilindrice și prin șanfrenarea acesteia. Unghiul la vârf al unei scule combinate, este întotdeauna 118⁰. Când vine vorba de burghiele spiralate cu un unghi de 118⁰ știm că acestea au fost concepute pentru găurirea oțelurilor moi(cu un conținut scăzut de carbon) . În schimb, un unghi de 135⁰ îl putem folosim în găurirea unor materiale dure, greu de așchiat. Această diferență de 17⁰ creează uneori vibrații la intrarea burghiului în gaura de centrare. În #15 explicăm și impactul unghiului de șanfrenare asupra uzurii burghiului. Pentru mai multe detalii legate de prelucrarea optimă a materialelor nu ezitați să rezevați din timp un seminar tehnic dedicat echipei dumneavoastră.

Tips and tricks 15

Unghiul la vârf al unei scule de centrare DAR și adâncimea de centrare este foarte importantă. Diametrul burghiului de centrare trebuie să fie egal sau mai mic cu diametrul burghiului de adâncime IAR adâncimea găurii de centrare trebuie să fie egală cu diametrul burghiului. Această abordare ne asigură o durată de viață maximă a burghiului de adâncime.