Test de evaluare

Testează gratuit cunoștințele tale din domeniul CNC

Test de evaluare pentru personalul din producție

Acest test este special conceput pentru operatori/reglori/programatori/ tehnologi CNC și manageri de producție.

Testul este compus din 36% întrebări din operarea mașinilor unelte, 30% întrebări legate de programarea CNC, 27% întrebări ce fac trimitere către tehnologiile de fabricație , astfel cele 60 de întrebări sunt destinate tuturor persoanelor ce joacă un rol important în secția de producție.

Barem

Total 60 de puncte

Operatori CNC
55%
Programator CNC
80%
Tehnolog CNC
100%

Operatorii CNC au o importanță semnificativă în industrie datorită rolului lor cheie în procesul de producție. Aceștia sunt responsabili de operarea și monitorizarea utilajelor CNC, care sunt utilizate pentru a produce piese prelucrate cu precizie pentru diverse aplicații industriale. Piesele prelucrate cu CNC sunt utilizate într-o gamă largă de industrii.

Programatorii CNC au un rol esențial în industrie, deoarece sunt responsabili de programarea și setarea mașinilor CNC pentru a produce piese prelucrate cu precizie. Aceste piese sunt utilizate într-o varietate de aplicații, precum producția de componente pentru industria auto, aeronautică, electronică, medicală și multe altele.

Importanța programatorilor CNC în industrie derivă din faptul că ei sunt cei care traduc desenele și specificațiile tehnice ale pieselor în programe de cod numeric, care controlează mișcarea mașinilor CNC. Aceste programe trebuie să fie precise și să respecte toleranțele și specificațiile tehnice ale pieselor, pentru a asigura calitatea și precizia acestora.

Experiența este deosebit de importantă pentru programatorii CNC, deoarece aceștia trebuie să aibă cunoștințe avansate în domeniul tehnic, matematică, geometrie și programare. Prin experiență, programatorii CNC își dezvoltă abilitățile de a găsi soluții la problemele tehnice, de a optimiza procesul de producție și de a lucra eficient cu diferite tipuri de mașini CNC.

Într-un timp scurt, programatorii CNC trebuie să își dezvolte abilitățile și cunoștințele, deoarece industria se dezvoltă rapid și tehnologia CNC evoluează constant. Astfel, programatorii CNC cu experiență pot fi foarte valoroși pentru companiile din industrie, deoarece pot să răspundă rapid la cerințele de producție și să optimizeze procesul de producție pentru a obține rezultate de calitate într-un timp scurt.

În plus, experiența într-un timp scurt poate oferi programatorilor CNC un avantaj competitiv pe piața muncii, deoarece angajatorii caută în mod constant specialiști cu cunoștințe avansate în domeniul CNC. Cu o experiență solidă, programatorii CNC pot avea oportunități de avansare în carieră și pot obține salarii mai mari.

În concluzie, programatorii CNC au o importanță crucială în industrie, deoarece sunt responsabili de programarea și setarea mașinilor CNC pentru a produce piese prelucrate cu precizie. Experiența într-un timp scurt este esențială pentru a dezvolta abilități și cunoștințe avansate în domeniul CNC, pentru a optimiza procesul de producție și a răspunde rapid la cerințele de producție.

Inginerii din producție au un rol deosebit de important în industrie, deoarece sunt responsabili de proiectarea, dezvoltarea și optimizarea proceselor de producție utilizând tehnologia CNC. Aceștia lucrează îndeaproape cu programatorii CNC și cu operatorii de mașini CNC pentru a asigura funcționarea eficientă a acestor mașini și pentru a obține produse de calitate.

Importanța inginerilor în industrie derivă din faptul că aceștia sunt responsabili pentru proiectarea și dezvoltarea programelor CNC, care sunt utilizate pentru a controla mașinile CNC în producția de piese prelucrate cu precizie. Aceste programe trebuie să fie optimizate pentru a asigura performanța maximă a mașinilor, reducerea timpilor de producție și minimizarea erorilor de producție. De asemenea, inginerii trebuie să identifice și să rezolve problemele tehnice care pot apărea în timpul procesului de producție, asigurând astfel calitatea și fiabilitatea pieselor produse.

Experiența este esențială pentru ingineri, deoarece aceștia trebuie să aibă cunoștințe avansate în domeniul tehnic, matematică, programare, design și managementul producției. Prin experiență, inginerii își dezvoltă abilitățile de a proiecta și dezvolta programe CNC eficiente, de a identifica și rezolva problemele tehnice, de a optimiza procesele de producție și de a coordona echipa de producție.

Într-un timp scurt, experiența este deosebit de importantă pentru inginerii, deoarece industria se dezvoltă rapid, iar tehnologia CNC evoluează constant. Astfel, inginerii CNC cu experiență pot fi foarte valoroși pentru companiile din industrie, deoarece pot să implementeze rapid soluții inovatoare și eficiente în procesele de producție, contribuind la creșterea productivității și calității produselor.

Statistici, ultima actualizare 01.07.2023

Punctaj mediu
31
Timp de rezolvare. minute
19

La ce nivel te afli?

Interpretarea testului

Experiența într-un timp scurt poate oferi inginerilor CNC un avantaj competitiv pe piața muncii, deoarece angajatorii caută în mod constant specialiști cu cunoștințe avansate în domeniul CNC și cu capacitatea de a răspunde rapid la cerințele de producție și de a implementa schimbări în procesele de producție.

În concluzie, inginerii CNC au o importanță crucială în industrie, deoarece sunt responsabili de proiectarea, dezvoltarea și optimizarea proceselor de producție utilizând tehnologia CNC. Experiența într-un timp scurt este esențială pentru a dezvolta abilități și cunoștințe avansate în domeniul CNC, pentru a optimiza procesele de producție

Se potrivește punctajul cu poziția ocupată de tine?

”Omul potrivit la locul potrivit.”

Un aspect important în evaluarea performanței profesionale este compararea punctajului obținut cu poziția ocupată într-o organizație sau într-un anumit rol. Punctajul obținut poate reflecta nivelul de potrivire între competențele, cunoștințele și experiența persoanei și cerințele poziției pe care o ocupă într-un anumit context.

în evaluarea performanței poate fi un semn al faptului că ai abilități și competențe valoroase și că ai depășit cerințele poziției tale curente.

Obținerea unui punctaj mai mare

Aceasta poate fi o oportunitate de a căuta noi provocări și de a evolua în cariera ta. Schimbarea și acceptarea de noi provocări pot fi aspecte importante ale dezvoltării profesionale și pot contribui la creșterea într-o poziție ierarhică mai mare.

În această situație, ar putea fi util să iei în considerare următoarele aspecte:

 1. Analizează-ți abilitățile, cunoștințele și experiența și identifică domeniile în care poți să evoluezi într-o poziție superioară. Gândește-te la modul în care punctajul obținut reflectă potențialul tău de dezvoltare și ce competențe sau cunoștințe ar putea să fie necesare într-o nouă poziție.
 2. Explorează oportunitățile disponibile în organizația ta sau în industrie pentru a-ți folosi abilitățile și pentru a progresa într-o poziție ierarhică mai mare. Poți să te informezi despre cerințele și responsabilitățile pozițiilor superioare și să cauți job-uri care se potrivesc cu profilul tău profesional.
 3. Investește în dezvoltarea ta profesională, învățând noi abilități, obținând certificări sau participând la proiecte sau activități care îți pot îmbunătăți cunoștințele și experiența. Aceasta te poate face să fii mai atractiv pentru pozițiile superioare și să-ți crești șansele de promovare.
 4. Comunică cu superiorii și managerii tăi despre interesul tău de a evolua într-o poziție ierarhică mai mare și exprimă-ți dorința de a prelua noi responsabilități. Participă la evenimente de networking, implică-te în proiecte transversale sau colaborează cu colegii din alte departamente pentru a-ți dezvolta relațiile profesionale și a-ți crește vizibilitatea în organizație.
 5. Schimbarea poate fi însoțită de un grad de risc, cum ar fi ieșirea din zona de confort sau asumarea de responsabilități mai mari. Fii deschis să asumi riscuri calculate și să te adaptezi la noile provocări într-un mod proactiv și învățând din experiențe.

în evaluarea performanței poate indica anumite aspecte care necesită îmbunătățiri.

Obținerea unui punctaj mai mic

Este important să analizezi cu atenție feedback-ul primit și să identifici punctele tale slabe pentru a le adresa și a căuta metode de a le îmbunătăți.

Aici sunt câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți gestiona un punctaj mai mic și a evolua în cariera ta:

 1. Reflectă asupra performanței tale și identifică domeniile care necesită îmbunătățiri. Fii sincer cu tine însuți și recunoaște-ți punctele slabe și oportunitățile de dezvoltare. Poți să te întrebi pe tine însuți: Ce abilități sau competențe lipsesc? Care sunt provocările cu care te confrunți? Cum poți să te dezvolți și să evoluezi în aceste domenii?
 2. Investește în dezvoltarea ta profesională prin învățare continuă. Poți să urmezi cursuri de formare, să participi la seminarii sau să obții certificări pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele și abilitățile. Caută resurse online sau în cadrul organizației tale care să te sprijine în dezvoltarea competențelor care necesită îmbunătățiri.
 3. Comunică cu superiorii sau managerii tăi despre punctele tale slabe și despre intenția ta de a le îmbunătăți. Cere feedback constructiv și folosește-l ca o oportunitate de învățare și creștere. Învață din feedback-ul primit și aplică schimbările necesare pentru a-ți îmbunătăți performanța.
 4. Elaborează un plan de acțiune pentru a aborda punctele tale slabe și a le îmbunătăți. Stabilește obiective clare, măsurabile și realizabile și identifică resursele și acțiunile necesare pentru a le atinge. Fii disciplinat și consecvent în urmărirea planului tău de acțiune.
 5. Caută mentori sau colegi cu experiență care te pot sprijini în dezvoltarea competențelor care necesită îmbunătățiri. Poți să ceri sfaturi și să înveți de la experiența lor. Mentori pot să ofere sfaturi valoroase și să ofere ghidare în procesul tău de dezvoltare profesională.
 6. Adoptă o atitudine pozitivă și perseveră în eforturile tale de a-ți îmbunătăți performanța. Învață din greșeli și eșecuri și nu renunța la dezvoltarea ta profesională.

Solicită o interpretare personalizată și o sedință de consultanță.

Interpretare personalizată

Indiferent dacă ai participat la evaluări de performanță în cadrul companiei tale, teste de aptitudini sau teste de competențe specifice domeniului tău de activitate, înțelegem cât de important este să înțelegi în profunzime rezultatele acestor teste. De aceea, oferim servicii de interpretare personalizată a testelor, adaptate nevoilor tale specifice.

Cu ajutorul expertizei noastre, vom analiza în detaliu rezultatele testelor tale, vom identifica punctele tale forte și punctele tale slabe și vom furniza feedback valoros și constructiv pentru a-ți îmbunătăți performanța și a te ajuta să avansezi în cariera ta.

În plus, îți oferim și o sesiune de consultanță individuală, unde poți discuta în detaliu despre rezultatele testelor tale și poți primi sfaturi personalizate despre cum să-ți dezvolți abilitățile, să-ți maximizezi potențialul și să avansezi în ierarhia profesională.

Indiferent dacă ești la început de carieră și dorești să-ți construiești un fundament solid pentru viitor, sau ești deja într-o poziție de conducere și vrei să avansezi la un nivel superior, interpretarea personalizată a testelor și sesiunile de consultanță te pot ajuta să obții un avantaj competitiv în cariera ta.

Nu lăsa rezultatele testelor să rămână un mister pentru tine! Contactează-ne acum și rezervă-ți o sesiune de interpretare personalizată a testelor și o consultanță specializată pentru a obține insights valoroase despre abilitățile tale și a-ți maximiza potențialul în cariera ta. Suntem aici pentru a te susține în atingerea obiectivelor tale profesionale!

 • tariful pentru o ședință de consultanță este de 180 lei.

Programările se fac în limita timpului diponibil, de Luni până Vineri în intervalul orar 10:00 – 15:00.

Cursuri online GRATUITE

Cum poti îmbunătăți scorul?

Vrei să îți îmbunătățești cunoștințele în domeniul prelucrării prin așchiere și să avansezi în cariera ta? Ai ocazia perfectă de a face acest lucru! Am creat 15 videoclipuri captivante, fiecare cu o durată între 10 și 15 minute, care acoperă interpretarea desenului de execuție, alegerea proceselor tehnologice, selectarea mașinilor unelte potrivite, precum și elemente de bază în ingineria materialelor și tribologie.

Aceste videoclipuri îți vor oferi informații valoroase și strategii practice pe care le poți aplica în activitatea ta profesională. Fie că ești deja în industria prelucrării prin așchiere sau îți dorești să intri în acest domeniu, aceste resurse te vor ajuta să îți dezvolți competențele și să îți avansezi cariera.

Iar cel mai bun lucru? Aceste videoclipuri sunt complet gratuite! Tot ce trebuie să faci este să accesezi platforma noastră online pentru a avea acces la conținutul video. Este o oportunitate unică de a-ți îmbunătăți cunoștințele și de a-ți accelera progresul profesional, fără a plăti nimic.

Așteptăm cu nerăbdare să te susținem în parcursul tău de dezvoltare profesională. Începe acum și promovează în cariera ta!

Consultă reviste de renume din industria prelucrătoare din România.

Articole tehnice de specialitate

Industria mașinilor unelte CNC și managementul producției sunt domenii complexe și în continuă evoluție, iar pentru a rămâne competitivi și a obține rezultate de succes, specialiștii din aceste domenii trebuie să investească în dezvoltarea constantă a cunoștințelor și abilităților lor. Unul dintre mijloacele eficiente de dezvoltare este prin intermediul articolelor tehnice, precum cele publicate de Basarabeanu în revista de specialitate Techno Market – Sisteme de fabricație.

Aceste articole reprezintă o sursă valoroasă de informații și idei pentru profesioniștii din industria mașinilor unelte CNC și managementul producției. Ele abordează o varietate de subiecte de interes, inclusiv tehnici avansate de prelucrare prin așchiere, scule așchietoare inovatoare, dar și aspecte legate de managementul producției, cum ar fi optimizarea proceselor, planificarea și programarea producției, controlul calității și altele.

Un aspect important al acestor articole este aplicabilitatea lor practică în munca de zi cu zi. Basarabeanu reușește să ofere soluții concrete și sfaturi practice, ușor de implementat în activitățile profesionale ale cititorilor. Articolele sale sunt scrise într-un limbaj clar și accesibil, fără a compromite acuratețea și nivelul tehnic al informațiilor prezentate.

Dezvoltarea prin cunoaștere, așa cum este promovată de Basarabeanu în articolele sale, reprezintă o abordare strategică pentru creșterea performanțelor profesionale în industria mașinilor unelte CNC și managementul producției. Într-un mediu competitiv și în continuă schimbare, cunoașterea actualizată și aplicarea practică a noilor tehnici și concepte devin factori critici de succes.

Astfel, prin intermediul articolelor tehnice publicate în revista Techno Market – Sisteme de fabricație, Basarabeanu contribuie la dezvoltarea profesională a specialiștilor din industrie, oferindu-le o sursă valoroasă de informații și sfaturi practice, care pot fi aplicate în activitățile lor de zi cu zi. Această abordare de învățare continuă și aplicare practică a cunoștințelor ajută profesioniștii să se mențină la vârful industriei și să obțină rezultate de succes într-un mediu competitiv.

Cursuri online GRATUITE

Suport de curs online gratuit

Pornind de la interpretarea desenului de execuție, alegerea proceselor tehnologice și alegerea mașinii unelte potrivite, până la elemente de bază în ingineria materialelor și elemente de tribologie.

Basarabeanu Razvan New Basara Consult
 • Președinte al Asociației Patronale din Industria Prelucrătoare prin Așchiere
 • Evaluator în sistemul formării profesionale continue
 • Trainer scule așchietoare
 • Tehnician scule așchietoare
 • Economist în administrarea afacerilor
 • Operator la mașini unelte comandate numeric
 • Formator

PREZENTARE

Despre trainer: Răzvan F. Basarabeanu

Cu o vechime de peste 17 ani în domeniul prelucrărilor prin așchiere, Răzvan Basarabeanu a acumulat multe informații și experiență în industria din România, Ungaria, OIanda și Belgia. În decursul anilor a ocupat mai multe posturi cheie în industria prelucrătoare prin așchiere, precum: operator CNC, programator CNC, formator, tehnician scule așchietoare, trainer scule așchietoare, consultant și proiectant de scule așchietoare.

Cu un brevet de invenție în domeniul industriei auto și mai multe inovații în domeniul sculelor așchietoare, Răzvan confirmă statutul lui de membru în elita MENSA INTERNAȚIONAL.

În decursul ultimilor trei ani toată activitatea lui a fost îndreptată către segmentul prelucrărilor prin așchiere, dorind să își pună amprenta în următorii ani asupra acestei industrii aflate într-o continuă schimbare.

În plus, Răzvan Basarabeanu deține și alte funcții și roluri importante în domeniul prelucrărilor prin așchiere. El este Președinte al Asociației Patronale din Industria Prelucrătoare prin Așchiere, ceea ce indică implicarea sa activă în promovarea și dezvoltarea acestei industrii în calitate de lider al unei organizații reprezentative.

De asemenea, Răzvan este Evaluator în sistemul formării profesionale continue, ceea ce demonstrează recunoașterea expertizei sale în evaluarea competențelor profesionale ale altor persoane și în sprijinirea procesului de formare continuă în industria prelucrătoare prin așchiere.

Ca și trainer și tehnician scule așchietoare, Răzvan Basarabeanu împărtășește cunoștințele sale extinse cu alți profesioniști din domeniu, contribuind la dezvoltarea competențelor acestora în utilizarea sculelor așchietoare într-un mod eficient și sigur.

De asemenea, Răzvan are o educație în economie și administrarea afacerilor, fiind absolvent al unei facultăți de profil și având competențe în gestionarea afacerilor în contextul industriei prelucrătoare prin așchiere.

În total, experiența sa vastă, brevetul de invenție, implicarea în asociații și activități de formare profesională, precum și rolurile cheie pe care le-a ocupat în industria prelucrătoare prin așchiere, confirmă expertiza sa deosebită și angajamentul său în dezvoltarea acestei industrii și contribuția sa semnificativă în acest domeniu.

Call Now Button