Sisteme și tehnici de prelucrare a alezajelor

Afis Sisteme si tehnici de prelucrare a alezajelor

26 Iunie, 2021, Seminar tehnic, CATTIA Brașov

Sisteme și tehnici de prelucrare a alezajelor

Găurirea ca și proces mecanic de realizare a unei cavități cilindrice prin îndepărtarea de așchii datează de mai bine de 2,3 milioane de ani. Încă de pe atunci omul a înțeles că prin mișcarea de rotație a unei scule, - denumită și viteză de așchiere Vc (m/min), ce este sprijinită pe un material și prin aplicarea unei forțe de apăsare, adică un  avans de lucru f (mm/rot) - , putem extrage bucăți din material sub formă de așchii. Singura condiție impusă este ca duritatea materialului așchiat să fie mai mică în comparație cu cea a sculei de așchiat.

Astfel a luat naștere o nouă specie de oameni ce sunt capabili să-și producă unelte, scule, sisteme de acționare pentru obținerea diferitelor elemente de construcție. După 2,3 milioane de ani toate obiectele ce ne înconjoară au fost atinse de o sculă așchietoare. Dintre toate procesele de așchiere posibilă, operația de găurire este cea mai des întâlnită, iar după tot acest timp, acest proces de așchiere încă ne dă bătăi de cap. Ne propunem ca în cadrul evenimentului să dezbatem cele mai importante aspecte ale operațiilor de prelucrare a alezajelor și ce tehnici ne influențează productivitate.Program

 11:30 - 12:00  Deschiderea evenimentului 

Gazdă: Basarabeanu Florin Răzvan - Consultant și trainer scule așchietoare New Basara Consult

12:00 – 13:30 Sesiune de prezentare și dezbatere

Metode de prelucrare a alezajelor

Găurire

13:30 – 14:00 Pauză de discuții și relaxare

14:00 - 15:00  Sesiune de prezentare și dezbatere

Cătălin Toacă -  Reprezentant tehnic VIGRA 

Lărgire

Alezare

15:00 – 15:30 Sesiune de consultanță 

15:30 – 16:00 Concluzii finale și sesiune de întrebări și răspunsuri

Gazda acestui eveniment este Basarabeanu Răzvan, specializat în prelucrarea prin așchiere, dornic să împărtășească cu tine sistemele și tehnicile necesare prelucrărilor prin așchiere pentru executarea alezajelor. Gazda evenimentului este referent de specialitate al revistei Techno Market, revistă de specialitate în domeniul industriei construcțiilor de mașini și domeniilor anexe industriei.


Federația Patronală din Industria Construcțiilor de Mașini

FEPA CM, fondata in anul 1991, reprezintă unul din cele mai importante sectoare industriale din România - construcția de mașini. Locul doi pe care se plasează sectorul construcțiilor de mașini in exportul României a determinat FEPA CM să acționeze în continuare pentru promovarea activă a potențialului tehnologic al principalilor producători români din acest domeniu.

Mașini unelte, scule, accesorii 

Istoric VIGRA - 23 ani de soluții tehnice de calitate

Înființată din 1994, VIGRA s-a impus pe piața din România printr-o echipa de profesioniști, cu un grad ridicat de specializare tehnică, prin calitatea serviciilor oferite și consultanța tehnică de înalt nivel.

Misiunea VIGRA este aceea de a dezvolta parteneriate puternice cu liderii mondiali de pe piața, între furnizorii care dezvoltă noi tehnologii, bazate pe cercetare - dezvoltare și clientii care le implementeaza.

Magazin online de scule profesionale

Bine ati in magazinul nostru online de scule profesionale. Satisfacem nevoile tuturor clientilor, in special profesionistilor, oferind o gama variata de scule profesionale. Puteti gasi truse de scule de calitate superioara dedicate profesionistilor, cele mai rezistente chei de pe piata sau va puteti echipa intreg atelierul de mecanica folosind produsele noastre.

Programare și mentenanță mașini unelte, prelucrări prin așchiere

Ca să obtineți cele mai bune rezultate, este important ca dotarea pe care v-o oferim să se integreze si să functioneze ca un tot unitar, de aceea vă vom susține în folosirea dotărilor cu suport tehnic in selectarea, implementarea și folosirea lor, garantând în acelasi timp funcționarea la un nivel înalt de performanță.

Dumneavoastră ne puteți trimite piesa pe care doriti să o executați, iar noi vă pregatim o soluție tehnică personalizată, care se va plia perfect solicitărilor dumneavoastră.

Magazin online de scule profesionale

Infiintata in anul 2007 SC THUNDER TOOLS SRL este o societate comerciala din Brasov, care a venit in intampinarea colaboratorilor sai, cu o gama de produse si servicii cat mai complete din punct de vedere al raportului pret/calitate.

Avand o clasificare bine organizata a gamelor de produse, THUNDER TOOLS pune la dispozitia clientilor sai urmatoarele produse:
» Scule aschietoare

» Accesorii masini-unelte

» Scule abrazive
» Produse pentru constructii
» Sudura
» Echipamente de protectie
» Organe de asamblare

Centru de Afaceri si Transfer Tehnologic si Incubator de  Afaceri
CATTIA Brașov

AdresăStrada Institutului 35, Brașov 500484

Înregistrare ca expozant
Înregistrare ca participant
Înregistrare ca expozant
Înregistrare ca participant
Membru în Federația Patronală din Industria Construcțiilor de Mașini 
fepa-cm-300x257
Află mai multe despre CNC HUB România