Strângerea șuruburilor

Strângerea corectă a șuruburilor pentru fixare pastilelor de așchiat influențează siguranța procesului de așchiere, durata de bună folosință a suportului de așchiat și previne distrugerea șurubului. O strângere insuficientă a șurubului duce la deplasarea pastilei provocând vibrații urmate de spargerea pastilei. Pe de cealaltă parte, o strângere prea mare poate duce la deteriorarea filetului interior aflat în suportul de așchiat, la deteriorarea locașului TORX și la creșterea forței de apăsare asupra pastilei, fapt ce poate provoca spargerea pastilei în momentul așchierii. Folosirea unei șurubelnițe dinamometrice respectând indicațiile din tabel ne eliberează de toate aceste posibile probleme. Pentru a acoperi toate dimensiunile TORX ce se află în componența sculelor așchietoare , vă recomandăm o șurubelniță dinamometrica 1-4 Nm, 1/4″, DIN/ISO 6789 EN 26789 și biți cu dimensiuni între T08 și T15.

Kraftwerk Tools este reprezentat în România prin partenerul nostru Quality Tools. La comandarea șurubelniței primești o reducere de preț din în valoare de 150 de lei.
Arată-ne intenția de a cumpăra această șurubelniță pe adresa de e-mail contact@newbasaraconsult.com și vei primi voucherul cadou.

Sisteme de scule, toleranțe și putere

Pentru realizarea unui produs finit de bună calitate, el trebuie să corespundă unor standarde de calitate sau unor cerințe specifice ale clientului. Indiferent de situație, anumite toleranțe dimensionale ne sunt impuse. Executarea acestor toleranţe dimensionale este influenţată de mai mulţi factori precum: toleranţele sistemelor de poziționare ale mașinii unelte, toleranțele sistemului de scule așchietoare și toleranțele sistemu‐ lui de fixare a semifabricatului. Așa cum spune și titlul de mai sus, toleranțele despre care discutăm acum sunt cele ale sistemelor de scule. Orice sistem de scule este compus dintr‐un ansamblu de minim trei produse finite de serie, care și ele la rândul lor sunt executate sub un standard de calitate dimensional și calitativ. Drept urmare toleranța unui sistem de scule este suma tuturor toleranțelor dimensionale ale părților componente. Abaterile radiale sunt generate de două componente ale sistemului de scule, metoda de fixare a sculei așchietoare în suport și tipul de prindere al suportului în axul principal de rotație al mașinii unelte.

Termenul „deplasare dinamică“ poate fi vizualizată prin rotația unui excentric. Măsurarea abaterii radiale este realizată în mod obișnuit cu ajutorul unui instrument, cum ar fi un indicator cu cadran ( ceas comparator) iar citirile sunt exprimate ca Total Indicator Reading (T.I.R.) sau Full Indicator Movement (F.I.M.).  Deplasarea dinamică în condiții efective de operare este adesea dificilă sau imposibil de măsurat și este de obicei mai mare decât măsurătorile rezultate în timp ce rotiți arborele lent în condiții normale. Un indicator de cadran montat pe o bază magnetică este utilizat pentru a măsura abaterea arborelui atunci când arborele este rotit lent. Măsurarea abaterii este raportată în ceea ce privește mișcarea totală a acului indicator. Măsurătorile de abatere în condiții de funcționare efective pot fi nepracticabile și pot fi probabil mult mai mari decât măsurătorile luate în timpul rotirii  arborelui lent, fără încărcări operaționale reale.

 

În ceea ce privește  sistemele de scule, valoarea bătăii radiale este de 3‐5 microni sau mai puțin, dar pentru a atinge această valoare aceste sisteme de scule de „precizie înaltă” trebuie să fie curățate și asamblate corespunzător. Totuși, pentru a‐și câștiga renumele sistemele de scule trebuie să aibă capacitatea de a menține în mod repetat valoarea TIR scăzută pe parcursul a mai multor ani de funcționare, oferind în același timp amortizare la vibrații și rezistență.

Aceste calități sunt importante pentru constructorii de matrițe, deoarece nivelul de precizie, amortizarea vibrațiilor, rezistența și rigiditatea unui astfel de sistem de scule afectează direct acuratețea piesei și calitatea finisajelor suprafeței. De asemenea, afectează durata de viaţă a sculelor și procesul de prelucrare în sine. 

Suporturile de scule de înaltă precizie din zilele noastre includ diferite tipuri de sisteme de fixare precum cele hidraulice, prin fretare și mecanice / cu presă. Pornind dinspre partea semifabricatului, scula așchietoare este fixată de suport prin mai multe metode precum:

• Prindere Weldon

• Prinderea pe arbore

• Prindere pe coadă cilindrică

– Mandrină de putere

– Mandrină hidraulică

– Suport pentru fretare

– Prindere cu pensetă

– Pensetă de uz general ER (exemplul de faţă)

– Pensetă de precizie.

Adesea, în fabrici se va folosi un mixt de sisteme asamblate pentru scopuri diferite. De exemplu, pot utiliza un tip de sistem pentru degroșare și un altul pentru finisare sau altul pentru folosirea sculelor așchietoare cu diametru mai mic. În timp ce fiecare tip de sistem oferă avantaje, cum ar fi schimbarea rapidă a sculelor așchietoare, capacitatea de a adăuga scule de dimensiuni mult mai mici și nevoia unui inventar de scule redus, aceste sisteme ne oferă și dezavantaje. Astfel aducem în discuție abaterea totală indicată( abaterea radială). Abaterea total indicată ( Total Indicated Runout TIR) în funcție de metoda de prindere a sculei așchietoare este prezentată în graficul de mai jos.

Spuneam că tipurile de  prinderi al suportului în axul principal de rotație al mașinii unelte are și el la rândul lui o abatere radială, acestea sunt prezentate în graficul următor.

Având cele două reprezentații grafice a abaterilor radiale, putem determina valoarea abaterilor pentru un sistem de scule complet. În funcție de combinațiile posibile între tipurile de conuri și metodele de fixare a sculei avem o plajă de valori ce sunt reprezentate grafic pentru o vedere de ansamblu.

Puterea de transmitere al cuplului.
Nu toate sistemele de scule de înaltă precizie oferă rezistenţă ridicată și rigiditate ridicată pentru a ține sculele în siguranță și a preveni devierea acestora. Unele sisteme care oferă un TIR extrem de scăzut sunt, în cea mai mare parte, concepute pentru încărcături
ușoare până la moderate, precum cele tipice pentru operaţiile de finisare. Astfel de sisteme își ating precizia ridicată prin sacrificarea puterii de transmitere al cuplului. Sistemele, cum ar fi presarea mecanică (fretare), pe de altă parte, asigură nu numai TIR de 3 microni, dar și o rezistenţă și rigiditate ridicate de strângere, ceea ce permite ca sistemul să funcţioneze un pic mai agresiv pentru eliminarea materialelor. De asemenea, sunt disponibile diverse modele ce au un sistem de anti‐extragere a sculei din prindere pentru aplicaţii și mai agresive, cum ar fi regimurile de așchiere cu avansuri mari. Doar sistemele de scule de înaltă precizie, pot oferi un echilibru funcţional atât între precizia (TIR foarte scăzută), cât și forţa puternică de strângere. În aceste sisteme, precizia, amortizarea vibraţiilor, rezistenţa și rigiditatea se combină într‐un mod care  permite firmelor să stimuleze productivitatea și să crească competitivitatea. Pentru a putea vizualiza aceste valori, vă prezentăm graficul următor.

Pentru a afla mai multe despre folosirea corectă a sculelor așchietoare, vă invităm să participați la unul din  cursurile organizate de 

New Basara Consult sau să rezervați un curs doar pentru dumneavoastră.