Vă oferim o gamă completă de scule așchietoare

Prin intermediul colaboratorilor New Basara Consult vă punem la dispoziție toată gama de scule așchietoare necesare unui proces de mașinare profitabil.

Scule pentru filetare - Filetarea prin tarodare

Filetarea prin tarodare este un proces ușor, bine cunoscut și este o metodă productivă. Acest tip de operație este pretabil pentru filetarea componentelor rotative sau non-rotative. Un design al tarodului bine ales vă oferă un bun control al așchiilor formate, astfel este ușor de filetat în găuri adânci. Este posibilă și formarea filetului prin folosirea tarozilor pentru deformare.

Scule pentru prelucrarea alezajelor

Sisteme și procedee de găurire

Găurirea ca și proces mecanic de realizare a unei cavități cilindrice prin îndepărtarea de așchii datează de mai bine de 2,3 milioane de ani. Încă de pe atunci omul a înțeles că prin mișcarea de rotație a unei scule – denumită și viteză de așchiere Vc (m/min), ce este sprijinită pe un material și prin aplicarea unei forțe de apăsare, adică un avans de lucru f (mm/rot) – putem extrage bucăți din material sub formă de așchii. Singura condiție impusă este ca duritatea materialului așchiat să fie mai mică în comparație cu cea a sculei de așchiat.

Prelucrarea alezajelor: Alezoare, lărgitoare și adâncitoare

Aceste operații se execută după una sau mai multe pregăuriri și vizează două obiective principale: realizarea diametrului dorit și îmbunătățirea calității suprafețelor prelucrate. Procedeul de lărgire, denumit în literatura de specialitate Aufbonhren (lb. germană) sau alesage (lb. franceză), este mai costisitor datorită trecerilor prin care se realizează. Asigură în schimb o precizie dimensională ridicată și o rugozitate mică a suprafețelor prelucrate.

Scule pentru frezare

Freze monobloc din carburi metalice sau HSS.

Corpuri de frezat cu pastile amovibile.

Prelucrarea metalelor prin detașarea sub formă de așchii a materialului îndepărtat a avansat o dată cu trecerea timpului. De la primele scule monobloc până la cele mai digitalizate corpuri cu pastile amovibile, toate au același scop: să îndepărteze o cantitate mare de material într-o unitate mică de timp. De la această nevoie de bază până la cele mai exigente cerințe, oferim o gamă largă de freze monobloc sau freze cu pastile amovibile.

Scule pentru strunjire

Strunjire frontală, longitudinală, interioară sau radială

Tipurile de cuțite de strung folosite sunt multiple. În funcție de operația pentru care a fost creat, un cuțit pentru strunjire poate avea mai multe părți componente, poate avea dimensiuni ale scaunului de așezare, unghiuri de așezare și sisteme de răcire diferite.

Printre acestea se enumeră prinderea cu bridă a pastilelor pozitive. Acest sistem de fixare a pastilei asigură o bună prindere și o înlocuire rapidă a acesteia. Asigură forțe tangențiale mai mici și mai puțină căldură datorită unghiului de forfecare mai mare și al planului de forfecare mai mic.

Forțe de așchiere mai mici înseamnă că plăcuța așchiază mai liber, acest lucru asigură o calitate mai bună a suprafeței prelucrate, astfel avem nevoie de mai puțină rigiditate. Aceste tipuri de scule au efect pozitiv în cazul semifabricatelor din materiale robuste, aliate, cu auto-călire, precum și în cazul semifabricatelor din materiale moi și tenace.

Call Now Button