Scule pentru frezare

milling tools
Ce este o freză?

O freză este un instrument care poate fi utilizat cu mașină de frezat CNC sau un strung CNC cu posibilitatea antrenării de scule rotative. La frezare, unealta se va roti și piesa de frezat se va deplasa odată cu masa mașinii de frezat; deplasându-se într-o mișcare orizontală sau transversală, dar nu vertical. Axul principal se deplasează vertical, acesta este locul în care scula este ținută într-o poziție fixă ​​și folosește canelele frezelor (muchii de tăiere) pentru a tăia materialul. Diferite geometrii ale sculelor vă vor ajuta să definiți unde și când fiecare sculă este cea mai potrivită.

g8a01-2-flute-x5070-carbide-slot-drill-1
Ce este un burghiu freză (u-dril)?

Un burghiu-freză/burgiu drept/ u-drill este o freză care are 2 caneluri, această geometrie cu 2 caneluri permite o evacuare mai mare a așchiei, care este cel mai potrivit pentru tăierea fantelor fără  înfundarea canalelor de evacuare a așchiilor. u-drill vor avea o muchie care se află în centru (tăiere centrală), permițând bburghiului să pătrundă în material. Poate fi benefic să deschideți un slot cu un burghiu, apoi să folosiți o freză cu 3-4 caneluri pentru a face procesul mai rapid. Cu toate acestea, având 2 caneluri poate preveni atingerea unor viteze de avans mai mari în comparație cu frezele cu caneluri mai multe.


carbide
Care este diferența dintre frezele cu performanță generală și frezele de înaltă performanță?

Instrumentele de performanță generală pot fi găsite în gamele de freze HSS, metal pudră și carbură solidă. Aceste game funcționează bine pe oțelurile cu duritate mică sau medie, oțelurile inoxidabile și fonta.


Frezele de înaltă performanță (HPC) sunt proiectate pentru rate de îndepărtare a metalelor mult mai mari (uneori ultra-ridicate). Scule HPC sunt furnizate într-o mare varietate de geometrii diferite pentru a ajuta la rate ridicate de îndepărtare a așchilor.


Acestea includ o helix variabilă care rupe armoniile instrumentului; la rândul său, ajută la prevenirea vibrațiilor și crește durata de viață a sculei. Flautele distanțate inegal vor ajuta la îmbunătățirea finisării suprafeței, deoarece acționează ca o margine de ștergere și pot îmbunătăți drastic cerințele de finisare a suprafeței. 

maxresdefault
Ce este o freză pentru contur?

O freză de contur este un tip de freză care poate efectua mai multe aplicații, inclusiv profilare, plunging, alezare, canelare, conturare și frezare umăr. Frezele de contur sunt versatile și vă permite să efectuați multe aplicații diferite. Frezele de contur variază de la 2 la 6 caneluri, dar nu considerăm frezele cu 2 caneluri ca freză de contur, ci în schimb un ca un burghiu freză (u-drill).

comparatie
Care sunt diferențele dintre un burghiu u-drill și o freză de contur?

Un burghiu u-drill este un amestec dintre un burghiu și freză monobloc , ceea ce înseamnă că se poate folosi ca o burghie, apoi se folosește ca o freză de contur. În schimb, o freză de contur  va tăia în primul rând lateral și orizontal. Burghiele u-drill vor avea o muchie care vine la mijloc, iar o freză de contur va avea degajare în centru. Un burghiu u-drill are o muchie care este puțin mai lung decât celălaltă, ceea ce permite sculei să intre axial în material.


g8d63-6-8-flute-x5070-carbide-end-mill-1
Cum afectează numărul de caneluri o freză?

Numărul de caneluri poate afecta specificațiile și aplicațiile pentru care poate fi folosită o freză. De exemplu, materialele neferoase necesită adesea un dispozitiv de tăiere cu 2 muchii pentru a ajuta la evacuarea așchiilor. Cu toate acestea, atunci când tăiați materiale mai dure, cum ar fi oțelul inoxidabil, poate fi mai potrivit să utilizați o freză cu 3 sau 4 muchii pentru o rezistență sporită. Cu cât numărul de muchii este mai mare, cu atât fiecare muchie va fi mai mică, creând astfel un miez mai puternic (centrul uneltei).


1200x500_HSS-vs-Carbide-3
Care este diferența dintre HSS, pulbere metalică și carbură solidă?


HSS - High Speed ​​Steel, oțel rapid  este cel mai bun pentru prelucrarea manuală sau semiautomatică cu configurări instabile. Datorită rezistenței și durabilității HSS, acesta nu se ciobesc ușor și nu este afectat de vibrații precum sculele din carburi metalice. De asemenea, costul HSS este de obicei mult mai mic decât pulberea de metal sau carbura în aplicațiile generale.


Powder Metal - Pulberea de metal este puntea dintre HSS și carburile metalice. Este perfectă pentru utilizare pe mașini manuale sau CNC în care există vibrații sau anumite constrângeri, cum ar fi o configurare instabilă. Structura atomică a metalului sub formă de pulbere face ca scula așchietoare să fie durabilă și dură ca HSS (contribuind la minimizarea efectului vibrațiilor), dar are rezistența la uzură și durata de viață a sculei din carbură.


Carbură - Carburi metalice - Substraturile din carbură pot fi găsite în diferite „granule” care indică niveluri de performanță, care includ microgranule, microgranulă ultrafină și nanogranulă (cel mai bun și cel mai înalt tip de carbură). Toate acestea vor afecta performanța, cu cât granula este mai mică, cu atât structura atomică este mai strânsă, ceea ce, la rândul său, crește performanța. Pentru a vedea avantajele complete ale carburii, este necesară o configurare solidă (practic fără vibrații și capacitatea de viteză mare și viteze de avans), cu un suport hidraulic sau cu mandrină de prindere de precizie. Acest lucru va preveni epuizarea, care la rândul său crește durata de viață a sculei.


replaceable-heads
De ce aș alege o freză cap amovibil?

Costurile inițiale ale cumpărării unei cozi și a unui cap amovibil pot părea scumpe, dar, pe termen lung, este o metodă eficientă de a economisi bani. Acest lucru se datorează faptului că, după investiția inițială, va trebui să achiziționați ulterior doar un cap nou, care să asigure economii pe termen lung, spre deosebire de achiziționarea de fiecare dată a unei noi freze monobloc. Această metodă va economisi, de asemenea, potențialele perioade de nefuncționare, deoarece tija este deja în suport, deci nu va fi nevoie să resetați coordonatele sculei de fiecare dată când schimbați capul amovibil, deoarece are o precizie foarte mare la fixare în suport..
raze la colt
Când aș folosi o freză cu o rază de colț sau una cu muchii preparate?

O rază la colț sau un șanfren  ajută la consolidarea marginii sculei, lucru foarte recomandat atunci când se prelucrează materiale dificile. Utilizând orice metodă de pregătirea muchiilor, puteți preveni spargerea colțurilor, așa cum s-ar putea întâmpla cu ușurință atunci când utilizați o muchie la colț ascuțită standard. 

Acestă geometrie va crea o muchie de tăiere mai stabilă, deoarece are mai multă rezistență, poate reduce semnificativ timpul ciclului de tăiere, deoarece puteți mări avansul /dinte, știind că există mai puține șanse de fisurare sau spargere.

Solicită o ofertă de preț
Solicită o soluție tehnică