Reparații scule așchietoare

burghiu in trepte

Atunci când este posibil, firmele ar trebui să evite folosirea sculelor pentru așchiere speciale/personalizate, deoarece acestea costă de obicei mai mult decât articolele standard din catalog și pot fi utilizate doar pentru un singur scop. În plus, este dificil să le înlocuiți cu alte scule standard atunci când acestea depășesc durata de viață, iar termenele de livrare pentru noile scule așchietoare personalizate pot fi lungi.


Cu toate acestea, atunci când sculele standard nu pot produce geometria piesei necesare, sculele așchietoare speciale  costă mai puțin decât cele standard deoarece au performanțe mai bune. Cerințele privind ciclul de mașinare pot justifica, de asemenea, combinarea mai multor operații de prelucrare într-o sculă așchietoare combinată personalizat.

Puterea și flexibilitatea soft-urilor CAD și CAM și a mașinilor-unelte CNC fac prelucrarea formelor complexe ușoară și accesibilă și reduc nevoia de freze personalizate. Primele mașini-unelte CNC au fost dezvoltate pentru a produce componente aerospațiale complexe, care altfel nu ar fi putut fi produse într-un mod economic.


Mașinile CNC utilizează interpolare liniară și circulară între coordonatele carteziene pentru a produce forme complexe cu o precizie uimitoare. Din păcate, interpolarea nu funcționează atunci când un instrument nu poate accesa zona de prelucrat. Formele speciale de filet pot necesita, de asemenea, scule speciale.

scule speciale 2

Alegem scule de așchiere standard atunci când planificăm un proces nou, dar nu ezităm să folosim scule  speciale atunci când este cazul. Fiind creativi, sugerăm clienților noștri noi idei   de scule așchietoare special gândite pentru nevoile lor  unice. Cu o proiectare și o planificare eficientă, sculele de așchiere personalizate pot spori eficiența și profitabilitatea.

Solicită o ofertă de preț
Solicită o soluție tehnică