Evenimente organizate de 

 New Basara Consult

După finalizarea acestui curs știm să reacționăm și să remediem mai bine problemele apărute în timpul prelucrării
- Iulian Filiche, Inginer mecanic

2021

Afis Sisteme si tehnici de prelucrare a alezajelor
26 Iunie Brașov  
Sisteme și tehnici de prelucrare a alezajelor

Găurirea ca și proces mecanic de realizare a unei cavități cilindrice prin îndepărtarea de așchii datează de mai bine de 2,3 milioane de ani. Încă de pe atunci omul a înțeles că prin mișcarea de rotație a unei scule putem extrage bucăți din material sub formă de așchii. Singura condiție impusă este ca duritatea materialului așchiat să fie mai mică în comparație cu cea a sculei de așchiat.

Dintre toate procesele de așchiere posibilă, operația de găurire este cea mai des întâlnită, iar după tot acest timp, acest proces de așchiere încă ne dă bătăi de cap. 

Ne propunem ca în cadrul evenimentului să dezbatem cele mai importante aspecte ale operațiilor de prelucrare a alezajelor și ce tehnici ne influențează productivitate.

Citește mai multe informații despre eveniment

2020

macheta_Basara_OAD
6 Iunie Brașov

Formarea așchiilor

Deși o așchie se formează în câteva milisecunde, gazda evenimentului, Răzvan F. Basarabeanu, va explica în decursul a 4 ore acest proces tehnologic în cadrul seminarului tehnic de specialitate. Geometria sculelor așchietoare, sistemul de răcire folosit, regimurile de așchiere și performanțele mașinii unelte influențează procesul de formare al așchiilor.

post-fb_seminar-2
18 Iulie Brașov

Norme ISO - scule așchietoare

Standardizarea este recunoscută astăzi ca fiind disciplina esențială pentru toți agenții economici, care trebuie să depună eforturi pentru cunoașterea motivațiilor și a implicațiilor acesteia. Acum 20 de ani standardizarea era un domeniu rezervat doar câtorva specialiști. Astăzi, companiile au preluat standardizarea ca un element tehnic și comercial major. Standardizarea mai reprezintă și o activitate organizată, de limitare la un minimum rațional necesar a varietății produselor. Sculele așchietoare, port-sculele, pastilele amovibile sunt produse ce se supun multor standarde, cunoașterea acestor norme ISO ne ajută să devenim parte din grupul specialiștilor de care companiile au nevoie.

afis seminar Brasov 2
03 Ocombrie Brașov

Sisteme și tehnici de filetare pentru mașinile unelte

Acest seminar face parte din PESA și are ca rol explicarea celor mai importante sisteme de filetare disponibile pentru mașinile unelte comandate numeric. O filetare corectă ne conduce mereu spre productivitate și rentabilitate, astfel veți începe să economisiți timp și bani. Această reducere de cost vă dă posibilitatea în viitor să investiți în afacerea dumneavoastră prin achiziționarea de portscule moderne și adecvate nevoilor dumneavoastră.

Acest program este foarte util. Trei idei interesante am aflat: 1. alegerea corectă asculelor de așchiat, 2. alegerea corectă a regimurilor de așchiere, 3. răbdare pentru cele mai sus menționate.
- Emilian Beta, Operator CNC

2019

Cover eveniment
6 Iulie Brașov, 17 Iulie Arad, 18 Iulie Timișoara

Seminar de scule așchietoare

La seminarul de scule așchietoare toată lumea din domeniu este invitată, o să abordam teme precum: - citirea codului de identificare a sculei așchietoare, - pârțile componente ale supuraților de scule cu avantajele și dezavantajele lor, - alegerea geometriei plăcutei așchietoare în funcție de nevoi, - importanța agentului de răcire, - uzura în timp a sculelor așchietoare,- analiza așchiilor pentru determinarea problemelor din proces.

Membru în Federația Patronală din Industria Construcțiilor de Mașini 
fepa-cm-300x257