Program
Educațional de
Scule
Așchietoare

 

Această serie de cursuri denumită Cuantica productivității face parte din Programul Educațional de Scule Așchietoare. Ea își propune să explice într-un mod practic, simplu și ușor de înțeles tuturor celor care vor să afle mai multe informații despre prelucrările prin așchiere.

Pornind de la interpretarea desenului de execuție, alegerea proceselor tehnologice și alegerea mașinii unelte potrivite, până la elemente de bază în ingineria materialelor și elemente de tribologiei.

Aceste 5 capitole generale sunt cuprinse în 5 cursuri, fiecare curs este compus din una sau mai multe părți. Parcurgerea fiecărui curs duce la o mai bună înțelegere a legăturilor fundamentale dintre aceste elemente ce compun un proces întreg de mașinare.

Cursul 6 și 7 sunt dedicate celor ce înteleg foarte bine cursurile precedente și vor să își crească productivitatea și profitabilitatea doar prin înțelegerea mai bună a proceselor chimice și fizice din zona de așchiere. Întotdeauna s-a dovedit faptul că această abordare duce la mărirea performanțelor pastilelor așchietoare, la stabilitatea procesului de producție și la reducerea costurilor de mașinare. 

După parcurgerea acestor cursuri, fiecare legătură dintre elementele prezentate mai jos v-a căpăta un sens, o explicație și v-a duce la o stăpânire mia bună a proceselor de producție.