Scurta analogie

Scurtă analogie.

Calitatea suprafețelor tăiate.

Revoluţia industrială a pus bazele mașinilor unelte acum mai bine de 200 de ani, apoi mașinile unelte au condus industria la un alt nivel, pe noi culmi. În anul 1952 a fost creată prima mașină comandată numeric, de atunci ele se regăsesc în toate segmentele din industrie. Operarea lor de către un personal calificat, activ și orientat spre dezvoltarea continuă este cheia succesului pentru mulţi producători din industrie.

Mașinile Unelte cu Comandă Numerică se aseamănă unor autovehicule sport. Cu toţii plătim același preţ pentru ele dar le pilotăm diferit. Puteţi avea ocazia ca la volanul mașinii sport să fie un proaspăt absolvent, un șofer de ambulanţă sau un campion al circuitelor de mare viteză. Diferenţa dintre cele 3 situaţii este următoarea: absolventul va experimenta cele învăţate, șoferul de ambulanţă își va îndeplini sarcinile cu orice cost iar campionul îţi va aduce succesul.

Dumneavoastră pe cine doriţi să aveţi în spatele volanului?

New Basara Consult își propune să vină în ajutorul societăţilor de profil cu o gamă largă de training‐uri și seminare de specialitate ce au ca scop creșterea productivităţii prin recalcularea regimurilor de așchiere, schimbarea proceselor tehnologice și prin mărirea duratei de bună funcţionare a sculelor așchietoare.

Toate aceste puncte cheie sunt prezentate pas cu pas prin intermediul training‐urilor ce fac parte din Programul Educaţional de Scule Așchietoare. Acest program este dezvoltat conform cerinţelor clienţilor din domeniu pentru a răspunde nevoilor sale. Aceste nevoi sunt impuse de calitatea forţei de muncă, de cerinţele clientului final și de tipul managementului adoptat. Forţa de muncă este într‐o continuă schimbare, cerinţele clienţilor sunt din ce în ce mai mari iar managementul, în unele cazuri, lipsește cu desăvârșire. Programul Educaţional de Scule Așchietoare (PESA) dorește să specializeze forţa de muncă aflată în companiile din industrie pentru a rezolva, pe rând, toate aceste nevoi. Pentru început, studierea cu atenţie a desenului tehnic de execuţie este un pas important. Deși pare un lucru simplu și elementar, acesta stă la baza conceperii procesului tehnologic, influenţează alegerea MU și dictează regimurile de așchiere optime. Marca de material și calitatea suprafeţelor semi fabricatului ne influenţează în alegerea sculelor de așchiat și în alegerea sistemelor de prindere posibile.


calitatea suprafetelor taiate

Ca și exemplu, în imaginea alăturată putem observa calitatea suprafeţelor obţinute în urma tăierii cu plasmă

sau laser. Neregularitatea suprafeţei joacă un rol important în alegerea tehnologie de fabricare. Dacă dorim să

prelucrăm partea laterală a acestui semifabricat cu o freză monobloc din carbură trebuie să folosim strategia

frezării contra avansului. Dacă va gândiţi ca frezarea în sensul avansului este cea mai bună metodă, este

adevărat, dar nu în cazul de faţă.

Vă invităm să citiţi în ediţiile viitoare, multe alte detalii despre cum să folosim sculele așchietoare cu

eficienţă și eficacitate maximă.


Pentru a afla mai multe despre folosirea corectă a sculelor așchietoare, vă invităm să participaţi la unul din cursurile organizate de New Basara Consult sau să rezervaţi un curs doar pentru dumneavoastră.Tel.: +40770598840

e‐mail:contact@newbasaraconsult.com

www.newbasaraconsult.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *