Agentul de răcire oferă multe utilizări diferite în mașinare. În afară de răcire, agentul poate, de asemenea, îndepărta așchiile, precum și de a lubrifia. Formarea așchiilor are loc atunci când un material este tăiat, și așchii astfel formate se stivuiesc în fața pastilei. Pot adera ,din cauza căldurii, pe suprafața frezei sau a pastilelor de așchiat. astfel pot cauza probleme.

Așchiile pot umple de asemenea găurile care au fost deja executate și pot provoca fisuri sau chiar spargeri ale plăcuței atunci când acestea sunt așchiate din nou. 

Unele metale moi precum aluminiul sau oțelul moale pot încerca să se modeleze. Ungerea cu lichide de răcire permite o interacțiune mai mică de căldură cu materialul. Fricțiunea unui polizor CNC alunecând pe un metal moale creează mai multă căldură decât este necesar. Acest lucru creează o îndoire sau sudare a materialului de unul singur.

De asemenea, lichidul de răcire răcește mașina CNC. Lichidele de răcire vin într-o varietate de tipuri, culori, marcă și compoziție. Ele pot, dar nu sunt limitate, apă, glicol, apă / glicol amestec și ulei. Fiecare dintre lichidele de răcire are proprietăți unice. De exemplu, apa poate conduce la căldură de 25 de ori mai eficientă decât aerul. Unele glicol sunt în condiții de siguranță alimentară. Uleiul este mai puțin coroziv decât apa. Amestecurile de glicol / apă au puncte de îngheț mai mici decât apa. În funcție de mașină, de material, de viteza unui fus și de ceea ce produc mașinile CNC, diferite lichide de răcire se vor potrivi nevoilor unui operator.

Măsurătorile efectuate în timpul așchierii metalelor, raportează că 97% din energia produsă în timpul procesului de așchiere este transformată în căldură, lăsată necontrolată, această căldură ar face procesul de tăiere nepracticabil din două motive:

Pastila de așchiere va pierde din duritatea acesteia

Căldura acumulată în piesa de lucru ar face imposibilă controlarea toleranțelor.

Apa se răcește mai eficient decât uleiurile minerale

Emulsiile de ulei solubil conțin în mod normal apă între 90% și 98%. Această apă furnizează caracteristicile de răcire necesare reducerii căldurii generate în timpul procesului de tăiere. Apa are proprietăți minime de ungere și, prin urmare, lubrifierea necesară trebuie asigurată prin încorporarea aditivilor de lubrifiere, cum ar fi uleiul mineral și esterii. Uleiurile solubile sunt utilizate în mod normal în operații de mare viteză, unde disiparea căldurii este factorul important.